Ит Лидери

Pulsar пуска гривна за безопасна игра на Pokemon Go

Computer World

Умна гривна, улесняваща играещите в реална среда и ги предпазва от катастрофи и други инциденти пуска на пазара българската верига за видео игри Pulsar Games. Опасността на новата игра се състои в това, че тя кара хората да напуснат „виртуалното пространство“ и ги подканва да излязат навън и да „ловят“ покемони. Виртуалните животинки могат да се крият и в дома на играча, но далеч по-вероятно е да ги срещне навън. Междувременно обаче всеки ще се съгласи, че не е особено добра идея малки и пораснали деца да пресичат централни булеварди, вървейки със забит нос в телефона без да откъсват очи от дисплея.


Новият продукт се казва Pokemon Go Plus чрез вибрация известява играча, когато наближи т.нар. Покестоп (PokeStop), или попадне на покемон. Така отпада нуждата той постоянно да следи екрана на мобилното си устройство.

Гривната дори позволява хвърляне поке-топката, с която се ловят виртуалните животинки без да е необходимо използване на смарт устройството си.

Фирмата приема предварителни поръчки на Pokemon Go Plus, като доставките на продукта ще започнат на 30 септември. Връзката със смартфона или таблета ще става чрез Bluetooth, а теглото на устройството ще е 30 грама.

Интересно е да се отбележи как Pokemon, сравнително нишовото допреди броени месеци и считано за детинско заглавие, в което хващаш малки анимирани животинки и ги изпращаш на битка с друг геймър, спонтанно се превърна в институция, която върна Nintendo в играта след колебливото представяне на конзолата Wii U.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X