Ит Лидери

Huawei Watch вече е на българския пазар

Computer World

От китайската компания Huawei обявиха, че техния умен часовник, който бе осициално представен през есента на 2015 г., вече е наличен и на българския пазар. На външен вид устройството наподобява класически метален часовник, като се предлага с различни верижки и каишки, така че да пасне на вкуса на максимален брой потребители. Диаметърът му е 42 мм и разполага с кръгъл AMOLED екран с диаметър 1,4 инча.

Според Huawei вградената батерия с капацитят 300 mAh дава до два дни автономен живот на часовника. Устройството е влаго- и прахо защитено, като корпусът е от неръждаема стомана, а екранът е покрит със сапфирно стъкло.

Huawei Watch дава възможност на потребителя да следи здравето си – изразходваните калории, изминати стъпките, измерване на сърдечния ритъм и т.н. Спортните му възможности могат да бъдат разширени чрез платформата Android Wear и приложения като Endomondo и Runtastic.


Huawei Watch вече е на българския пазар

© Computer World, Computerworld.bg

Благодарение на синхронизацията си с Google Maps устройството улеснява навигацията, намирайки оптималния маршрут в непознат град. Всяка стъпка от пътя се сигнализира със слаба вибрация, за да не се налага потребителят постоянно да гледа в часовника си.

По време на среща пък Huawei Watch позволява уведомява не потребителя да следи за обаждания, известия или съобщения. Продуктът е съвместим с Android и iOS устройства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X