Ит Лидери

Infineon Technologies купува Wolfspeed Power за $850 млн.

Computer World

Най-големия европейски производител на микропроцесори – немската компания Infineon Technologies обяви, че придобива американския производител на електронни компоненти Wolfspeed Power. Сделката, която е на стойност 850 млн. долара, се очаква да бъде приключена до края на година. Очаква се новата придобивка да разшири присъствието на Infineon на пазара на продукти за електромобили, на Интернет на нещата и възобновяемите източници на енергия.

Wolfspeed е дъщерна компания на производителя на светодиоди Cree. В края финансовата си година през март 2016 г. тя отчете 173 млн. долара приходи. От Infineon се надяват да повишат рентабилността си веднага след поглъщането.

Миналата година Infineon Technologies придоби прозиводителя на силови полупроводникови прибори International Rectifier за 3 млрд. долара. През 2010 г. пък производителят пък продаде свое звено, произвеждащо чипове за смартфони на Intel за 1,4 млрд. долара.

Освобождавайки се Wolfspeed Power от Cree пък възнамеряват да се съсредоточат върху основния си бизнес – производство на чипове и силови комутатори за светодиодно осветление. По-рано се съобщаваше за планове за провеждане на публично предлагана не на дъщерната компания, но това така и не се случи.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X