Ит Лидери

Bulpros Consulting получи сертификат за инвестиция клас А

Computer World

Александър Главчев

Сертификат от най-висок клас от Министерството на икономиката за проект за разширяване на дейността за предоставяне на услуги по разработка на софтуер и потребителски мрежи и системи, както и обслужване на корпоративни клиенти получи българската аутсорсинг компания Bulpros Consulting (Булпрос Консултинг). Той бе връчен на Йордан Гинев, управляващ съдружник и директор клиентски услуги във фирмата, лично от министър Божидар Лукарски.

Инвестицията на Bulpros Consulting e на стойност над 3 млн. лв. и предвижда разкриване на 1058 нови работни места, като тази бройка ще бъде достигната през следващите 3 г.

По думите на Лукарски аутсорсинг доставчикът има потенциал за растеж не само на национално, но и на европейско ниво. „Голяма част от новите назначения в компанията ще бъдат специалисти в областта на информационните технологии – допълни още той. – Именно тези специалисти ще създават продукти с висока добавена стойност. Стимулирането на високотехнологичните сектори е приоритет в работата ни, а амбициозните проекти на редица инвеститори са знак, че усилията ни имат принос към изграждането на добра среда за тяхното развитие.“

Йордан Гинев благодари на Министерството на икономиката и на Българската агенция за инвестиции за добрата инициатива за поощряване на аутсорсинг бизнеса у нас. „Преди 6 г., когато решихме да създадем нашата компания, избрахме България защото считаме, че тук има достатъчно подготвени кадри и добра икономическа среда за развитие на този бизнес“, изтъкна той. Гинев поясни, че споменатата сума от 3 млн. лв. ще бъде инвестирана само в материални активи.

Г-н Гинев посочи, че целта на фирмата е да увеличи с още 1000 души служителите, които имат към момента. „Фокусирали сме се основно върху ИТ технологиите и в сферата на обслужването на клиенти, както и върху изработването на собствени продукти“, допълни Гинев.

На церемонията присъстваха още зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Също така, според Лукарски, връченият сертификат, който е шестият сертификат, издаден по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) през тази година, показва, че предимствата за инвестиции в България, особено в сектори като информационните технологии, се оценяват както от международни, така и от български компании. „Надявам се все повече родни фирми да реализират амбициозни планове с помощта на насърчителните мерки, които предоставяме по Закона за насърчаване на инвестициите и да намират място в престижни международни класации“, допълни той. По думите на министъра, сертифицираните проекти през първата половина на настоящата година са на обща стойност 108 млн. лв. и включват разкриване на над 10 хил. нови работни места.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X