Ит Лидери

Act Soft ще внедрява и доработва продукти на ERP.BG

Computer World

Софтуерните компании АКТ Софт (Act Soft) и ERP.BG обявиха началото на партньорски отношения, в рамките на които, освен внедряването на продукти на ERP.BG при клиенти, организациите ще разработят съвместно решение за управление на логистични паркове и транспортни фирми.

ERP разработчикът развива национална партньорска програма в три направления – продажба на разработените от нея системи за управление на бизнеса, тяхното внедряване, както и създаване на вертикални, уеб и мобилни приложения, съвместими с тях. От там подчертават, че АКТ Софт ще работи и в трите направления.

АКТ Софт става първият дистрибутор на Microsoft в България през 1992 г., а от 2000 г. започва да предлага и решенията на компанията за управление на бизнеса. Днес екипът на фирмата има експертиза във всички сфери на бизнес софтуера, включително ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), BI (Business Intelligence) и е в партньорски отношения с някои от най-големите софтуерни разработчици в световен мащаб.

„След осем години членство в Европейския Съюз, ако българските фирми искат да са конкурентни, собствениците и мениджърите трябва да са осъзнали, че използването на ERP система е толкова задължително за техния успех, колкото и наличието на Office пакет – посочи Лилия Радева, управител на АКТ Софт. – ERP не е само софтуерно решение – това е начин на бизнес мислене, планиране и управление, начин на комуникация, бизнес култура, прозрачност за клиентите, партньорите и пазара.”

Двете компании планират да разработят съвместно и комплексно вертикално решение за управление на логистични паркове и транспортни фирми (Интелигентна система за планиране и управление на ресурсите за интермодален и мултимодален транспорт), което ще е базирано на EnterpriseOne и на създадената от АКТ Софт собствена система за транспортни фирми. Целта е с новото решение двете фирми да отговорят на нуждата от цялостна система за управление на транспортни компании, както и на целите на европейската програма „Марко Поло“ за намаляване на обема на шосеен превоз на стоки по пътната инфраструктура на държавите, членки на ЕС и създаване на по-екологична и устойчива транспортна среда. В този контекст новата система ще оптимизира работата на транспортните компании, подпомагайки ги при избора на оптимизиран и най-подходящ (екологичен) тип транспортни услуги.

„Act Soft е една от най-разпознаваемите компании на българския софтуерен пазар, която през годините се е наложила като локален партньор на множество утвърдени глобални доставчици на софтуер – сподели Наталия Футекова, управляващ партньор на ERP.BG. – Включването на ERP.BG в портфолиото на компанията е едно признание за постигнатото от екипа ни през последните години и е показателно за успеха на нашата национална партньорска програма.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X