Ит Лидери

Zebra с ново компактно устройство за складове и производства

Computer World

Нов мобилен компютър, работещ с операционната система Android, пуска на пазара Zebra Technologies. Като аксесоари към модела WT6000 се предлагат още 1D/2D Bluetooth скенер за пръст RS6000, жичен 1D скенер за пръст RS4000, Bluetooth слушалки HS3100 и жични слушалки HS2100. Според компанията възможността на новата гама устройства да освобождава ръцете на работниците е стъпка в посока т.нар. носима (wearable) техника.

От Zebra допълват още, че компютърът „по-малък по размер и с по-ниско тегло от почти всички други такива на пазара“. Освен това той е защитен срещу прах и влага и притежава високи показатели за физическа устойчивост. WT6000 е способен да работи при минусови температури и да издържи до 1000 изпускания. Сензорният екран има защитно покритие от Corning Gorilla Glass 3.

Вградената NFC функционалност позволява автоматично свързване на WT6000 с Bluetooth скенера, слушалките, както и принтер в началото на всяка смяна, сформирайки едно цялостно решение. Наличието на TeKSpeech Pro 4 пък го превръща в мултимодално гласово решение, с което може да се комбинират гласови съобщения с всякакви други методи за улавяне на данни. Служителите вече могат да слушат и отговарят на гласови команди, да визуализират данни на екрана, да сканират баркодове или да правят снимки, да печатат етикети и много други – всичко това в рамките на един единствен работен поток. Резултатът, по данни на Zebra, е увеличаване на продуктивността с до 15% и намаляване на грешките с до 39% спрямо обикновените гласови решения.

Според проучване на компанията, до 2020 г. се очаква ръст от 83% в обема на изпращаните от складовете стоки. В същото време се засилват изискванията на клиентите за бързина на доставката. 45% от компаниите планират да отговорят на това предизвикателство като започнат да използват споменатите носими мобилни компютри.

Фирма Баркод Системи България, като партньор на Zebra Technologies, вече предлага новите устройства на българския пазар.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X