Ит Лидери

Mellon Bulgaria е официален партньор на NEC Enterprise Solutions у нас

Computer World

Констанца Кадънкова

NEC Enterprise Solutions и Mellon Technologies обявиха началото на стратегическото си партньорство за промотиране на корпоративните ИТ решения на NEC в широк регион от Югоизточна Европа, където оперират компаниите от групата Mellon. Новината съобщи Панайотис Влахос, управител на Mellon Bulgaria („Мелон България“) по време на специално организирано събитие на 14 юни в София.

Към момента над 75% от бизнеса на групата Mellon Technologies е с организации от финансовия сектор. Mellon залага на end-to-end подхода при предлагане на своите решения, които от своя страна се групират в три направления – технологични решения, аутсорсинг услуги и услуги за контактни центрове, допълни Влахос.

Чрез партньорството Mellon Bulgaria се превръща в официален партньор на NEC за страната, оторизиран за продажба и сервиз на оборудване и софтуер на японския гигант за ентърпрайз сегмента, уточни Борислав Арсов, старши мениджър „Продажби“ в Mellon Bulgaria.

Mellon ще отговаря за решенията за т.нар. ентърпрайз сектор, в който попадат сървърните системи, системи за съхранение на данни, и корпоративен софтуер, включително и малка част от решенията за телефония и за унифицирани комуникации на NEC, допълни Арсов. По думите му, чрез партньорството българското дружество ще получи възможност да се фокусира върху актуални съвременни технологии като предоставя инфраструктура с ниво на отказоустойчивост от 99.999%. Българската компания разполага с всички умения за осигуряване коректната инсталация, интеграция и поддръжка на решенията на NEC. Благодарение на партньорството, Mellon Bulgaria ще получи достъп до знанията и опита на японските специалисти и ще има възможност да изисква промени в софтуера и отстраняване на технически неизправности.

Фокусът на Mellon Bulgaria ще се запази в основните три вертикали, в които компанията традиционно развива бизнес – финансов сектор, телекомуникации и вериги за търговия на дребно.

Целта на това партньорство е да предостави на организациите интегрирани ИТ решения осигуряващи непрекъсваеми бизнес процеси и намаляване на общите разходи за притежаване и поддръжка. 

Вакис Химонидис, директор „Продажби“ в NEC Enterprise Solutions разкри, че чрез сътрудничеството, Mellon Bulgaria с помощта на NEC ще предлага на клиентите си в региона широка гама от комплексни ИТ решения. Сред тях са решения за отказоустойчивост и непрекъсваемост на операциите, решения за съхранение на данни, и решения за интелигентни виртуални работни места. 

NEC е водещ световен интегратор на ИТ и мрежови технологии. Японската организация се радва на 116 успешни години развитие на бизнеса си и има оборот от 24 милиарда щатски долара. NEC инвестира 2,2 милиарда евро в научно-изследователска и развойна дейност в 12 центъра в световен мащаб и има над 74 000 патента.

Според Химонидис, конкурентното предимство на NEC Enterprise Solutions се състои във факта, че 100% от производството на оборудването и софтуера е базирано в Япония, което гарантира високото качество и надеждност на решенията на компанията. Всички сървъри на NEC са произведени и тествани в Страната на изгряващото слънце и издържат на рекордно високи температури от 40 градуса по Целзий. За основни свои решения международни лидери като EMC, HP (понастоящем компанията се раздели на HP Inc. и Hewlett Packard Enterprise), Intel, Microsoft, NetApp, SAP, Stratus, Unisys, Bull, и VMware от години са се доверили на технологии на NEC.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X