Ит Лидери

СуперХостинг.БГ вече предлага „.ею“ домейни

Computer World

Българският хостинг доставчик СуперХостинг.БГ обяви, че от 1 юни започва да предлага домейни на кирилица в зоната „.ею“. Те се предоставят от EURid (Европейския регистър на интернет домейн имена) и са част от тенденцията за разширяване използването на кирилица в онлайн пространството, поясняват от компанията.

СуперХостинг предлага промоционално предложение за първите желаещи да закупят новите домейни от най-високо ниво „.ею“. Те могат да направя това на цена от 12,75 лв. с ДДС за една година.

„Пускането на новите „.ею“ домейни е показателно за това, че влиянието на кирилицата в глобалната мрежа се разширява непрекъснато – споделя Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ. – Радвам се, че Европейският Регистър на Интернет Домейн Имена следва тези тенденции, предлагайки нови възможности за физическите лица и фирмите да представят своята дейност с кирилски букви в интернет пространството. От наша страна възнамеряваме да предоставим възможно най-добрите условия на пазара.“

Важно уточнение е, че с пускането на новата домейн зона „.ею“ вече няма да се регистрират домейни на кирилица с разширението „.eu“. Това означава, че от тук нататък двете азбуки няма да могат да се комбинират в едно име и ще трябва имената да следват един от двата модела – „domain.eu“ или „домейн.ею“, а регистрацията по модела „домейн.eu“ или „domain.ею“ няма да е разрешена.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X