Ит Лидери

Пловдивският офис на Telus се премести в нова сграда

Computer World

Александър Главчев

В нова сграда вече се помещава пловдивското звено на доставчика на BPO и ITO услуги Telus International Europe. Официални гости на церемонията бяха президентът на България Росен Плевнелиев, посланикът на Канада в Румъния, България и Молдова Джоан Лемей и заместник кметът на Пловдив по въпросите свързани с образованието, европейските политики и международното сътрудничество Стефан Стоянов. На откриването присъстваха още Ксавие Марсенак, президент на Telus International Europe и Джефри Пюрит, президент на Telus International.

България е най-добрата дестинация за аутсорсинг в Европа и на трето място в света като 10 г. след старта на първите подобни центрове у нас в момента секторът дава 33 хил. работни места. Това сподели Плевнелиев по време на събитието. Той оцени високо и развитието на Пловдив като аутсорсинг дестинация. Според него доказателство за това са плановете на компанията да удвои служителите си в града до края на годината.

Пловдивският офис на Telus съществува от 2009 г. В момента в него работят около 200 души, като до края на 2016 г. техният брой се очаква да достигне 500. По думите на Ксавие Мернак именно това и е причината компанията да премести операциите си „под тепетата“ в нова сграда. Според него компанията възнамерява да наеме още 200 души и в София. Общия брой служители на Telus в страна към момента е около 2200. Световен мащаб пък за компанията работят над 22 хил. души.

По думите на Джефри Пюрит едно от основните предимства на Telus са възможностите за кариерно развитие. Той даде за пример ръководния екип на компанията в Европа, 70% от който са започнали своята кариера от най-ниското стъпало – агент в някой от контактните центрове.


Пловдивският офис на Telus се премести в нова сграда

© Computer World, Computerworld.bg

Стефан Стоянов, зам. кмет на Пловдив заяви, че амбиция на ръководството на града е да продължи да подкрепя аутсорсинг сектора. По думите му в момента над 60 компании дават работа на над 5000 души, като само преди няколко години фирмите са били едва няколко. „Амбициите ни са през следващите години заетите в ИТ и аутсорсинг сектора да станат над 10 хил. – сподели още Стоянов. – Този растеж обаче може да се осигури предимно от аутсорсинг компаниите и най-вече от лидерите в областта.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X