Ит Лидери

Смарт гривни на Visa ползваха гостите на Евровизия

Computer World

Гривни оборудвани с NFC технология и същите характеристики – сигурност, удобство и бързина като обикновена безконтактна услуга за разплащане, представи Visa Европа по време на Евровизия, на който участничката от България се класира на четвърто място. Ограничена серия от тях беше достъпна за гостите на музикалния конкурс в Кралската градина в Стокхолм, Швеция. Те имат възможност да ги използват във всички търговски обекти в страната, приемащи безконтактни плащания до 31-ви октомври 2016 г.

Освен вградената NFC технология, употребата на гривната добави и различни VIP услуги като специални предложения за храни и напитки, както и пропуск за бързо преминаване в зоните на Евровизия, посочват още от Visa. Услугата е предплатена, което означава, че потребителите могат да заредят сума по техен избор от дебитна или кредитната си карта преди използване.

„Днес 1 от 5 покупки, извършени с Visa, са безконтактни – споделя Кристина Линд, мениджър на Visa Европа за Швеция. – С тези гривни искаме да покажем предимствата на безконтактната технология.“

Безконтактните разплащания в Европа отчитат стремителен ръст през 2015 г. с направени 1,7 млрд. безконтактни транзакции и 152 млн. безконтактни карти в обръщение. В периода между октомври 2014 г. и септември 2015 г. покупките на континента са на стойност 21,4 млрд. евро, а средната стойност на всяка покупка е 13,62 евро.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X