Ит Лидери

Глобалният център за изнесени услуги на HPE у нас отбеляза 10 години

Computer World

Глобалният център за изнесени услуги на Hewlett Packard Enterprise в България (GDBC) отбеляза 10 години от създаването си през 2006 година. През този период компанията разширява неколкократно дейността и инвестициите си в страната и в момента центърът е най-големият работодател в ИТ сферата у нас.

През ноември 2015 г. Hewlett Packard Enterprise се отдели от Hewlett-Packard Company и бе основана като водеща световна компания в света на корпоративните технологии с годишен оборот от 53 милиарда долара.

През 2006 година, Hewlett Packard стартира пилотен проект, като фокусира предоставянето на отдалечени услуги от шест локации. След оспорвана конкуренция, България е избрана за изграждането на един от тези шест центъра, които да предоставят високопрофесионални услуги на клиентите на компанията от цял свят. През следващите години, към традиционните ИТ услуги, са добавени и редица бизнес услуги, включително финансови услуги, логистика, стратегическо планиране и Човешки ресурси (HR). В момента специализираното звено за човешки ресурси предоставя пълно портфолио с HR решения, не само за вътрешни служители на HPE, но и за клиенти от целия свят.

„Днес бележим важна годишнина – 10 години на пълна отдаденост, отлични резултати и фокус върху клиентите ни, споделя Зорница Янкова, директор „Човешки ресурси“. - Считам, че всеки служител е горд от начина, по който работим и от стойността на услугите, които предоставяме на нашите клиенти.“

Заради приноса си към българската икономика компанията е отличавана с приза „Инвеститор на годината“ през 2008 г. и 2011 г., с „Най-добър работодател“ през 2011 г., „Любим бранд“ за 2013 г., „Най-атрактивен работодател“ и др. Носител е и на редица награди за корпоративна социална отговорност и развитие на доброволчеството у нас.

„Горд съм от постиженията ни през последните 10 години, коментира Ираван Хира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise, България. - Победителите на съвременния пазар ще са тези, които прилагат възможностите на технологията, за да подхранят силата на идеите, а новата Hewlett Packard Enterprise е създадена да ускори това пътуване за нашите клиенти.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X