Ит Лидери

Sitel празнува 10 г. в България, отчита 7 млн. лв. инвестиции

Computer World

10 г. в България празнува доставчикът на аутсорсинг услуги за бизнес процеси Sitel („Сайтел”). От компанията отчитат, че от 2006 г. са инвестирали над 7 млн. лв. в страната. Планираните инвестиции в средносрочен план пък са около 1,7 млн. лв.

„Сайтел България” стартира с откриване на офис в София през 2006 г. с около 100 служители и обслужва клиенти на два основни езика – немски и френски. 10 години по-късно в компанията в столицата работят над 700 служители, владеещи 27 езика, включително фински и арменски и иврит. През април 2015 г. отвори врати и втори офис на компанията у нас – във Варна. До края на годината пък плановете включват наемане на още 100 души.

Предоставяните от София услуги включват привличане и обслужване на клиенти, техническа поддръжка, бек-офис мениджмънт, многоканални услуги – социални медии, чат, имейл, управление на онлайн общности за добре познати световни марки. „Сайтел“ обслужва клиенти от различни сектори, сред които софтуер, битова електроника, ИТ и телекомуникации, здравни и финансови услуги.

„След като България се присъедини към ЕС през 2007 г. икономиката на страната расте непрекъснато. В големите градове като София, Пловдив и Варна се наблюдава стабилен растеж – споделя Бърт Кинтана, президент и главен изпълнителен директор на Sitel, който посети София по повод годишнината. – Ние смятаме, че успехът поражда успех. Най-важното за успеха на бизнеса и привличането на чужди инвеститори е политическа и икономическа стабилност, квалифицирана и образована работна сила, отлична инфраструктура – както от гледна точка на информационни и комуникационни технологии, така и на транспорта – и конкурентоспособност. Ние открихме тези условия в България и това е причината да сме тук.“

Sitel е основана през 1985 г. в САЩ. През 2007 г. компанията се обединява със създадената през 1992 г. в Германия ClientLogic. В доставчикът на аутсорсинг услуги работи на 40 езика, предоставени от служители, които работят вкъщи или в 108 национални, ниършоринг и офшорни центрове в 21 държави в цял свят, обслужвайки клиенти в 62 страни.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X