Ит Лидери

Persy и Tiger Technology стартираха партньорство

Computer World

Българският производител на сървъри и работни станции Persy и българският разработчик на решения за постпродукционни студия и телевизии обявиха, че стартират партньорство. Благодарение на него Persy ще доставя цялостни решения за споделена работа с големи обеми (мултимедия) от данни, разположени в SAN.

Решенията включват сървъри и работни станции Persy Stinger и софтуерните продукти TigerStore и Project Store PRO на Tiger Technology. Според двете компании съвместните решения позволяват преобразуване на клиентските системи за съхранение в интелигентни многопотребителски платформи, обслужващи работни процеси и осигуряващи блоков достъп по Ethernet и Fibre Channel интерфейси.

Tiger Technology предлага вградени технологии за репликация или преместване на данните при запълване на основните дискови масиви, които допринасят за постигане на висока производителност и оптималното използване на свободния дисков ресурс, обясняват от разработчика. Възможност, заслужаваща особено внимание, е Smart Pooling модулът, който позволява софтуерно дефиниране на дискови масиви в рамките на секунди – без нужда от преформатиране и спиране на работата.

„Клиентите на Persy, които използват NTFS масиви за съхранение на данни, могат да се възползват от тази уникално достъпна виртуализация на софтуерно ниво. Само за секунди всеки потребител може да получи нов „локален“ диск, обединяващ свободните ресурси от два или повече други диска, налични в мрежата – коментира Никола Апостолов, търговски директор за Централна и Източна Европа в Tiger Technology. – По този начин разширяването на мястото за съхранение не изисква прехвърляне на данни и спиране на работата, което е безценна възможност за винаги натоварените видео студиа и телевизиите.“

„Партньорството с Tiger Technology ни дава нови възможности да добавим стойност за нашите клиенти. Persy има традиционно силни продажби сред компаниите, занимаващи се с обработка на видео и сега можем да им предоставим не само хардуер, но едно много успешно цялостно решение на световно ниво – сподели Мартин Филев, технически директор в „Перси“ ООД. – Нашите клиенти ще имат всички компоненти на тази гъвкава платформа заедно с навременната и адекватна поддръжка, която са свикнали да получават от Persy.”

Продуктите на Tiger Technology се използват в световни имена като MTV, BBC, SKY, Sony, Warner, Walt Disney и други големи студия и телевизии в Америка, Европа, Азия и Близкия изток.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X