Ит Лидери

Security Expo 2016 с акцент върху дигиталните технологии

Computer World

Александър Главчев

От 16 до 19 март в Интер Експо Център в София се провежда традиционното изложение за решения от сферата на безопасността Security Expo. Според организаторите един от основните акценти тази година са дигиталните и смарт технологиите за сигурност – ако досега компаниите за залагали предимно на хардуера, то сега сред решенията им все по-често присъстват софтуерни продукти и пакетни предложения.

“В тазгодишното издание можем да се похвалим с по-богата и разнообразна съпътстваща програма, която ще даде допълнителна добавена стойност на изложението”, обяви по време на официалното откриване на Security Expo 2016 Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център – организатор на събитието.

Близо 140 фирми са представени на тазгодишното издание на изложението, каза Цветан Симеонов, председател на БТПП (Българска търговско-промишлена палата), които са негов съорганизатор. Той също отчете присъствието на високо технологични компании на щандовете. “Заинтересовани сме бизнесът в България да работи в обстановка на сигурност, която да му позволи да не губи ресурси, прехвърляйки свързаните с нея дейности на експерти и технологични решения”, подчерта Симеонов.


Security Expo 2016 с акцент върху дигиталните технологии

© Computer World, Computerworld.bg

Security Expo отново се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи и затова гост по време на официалното откриване бе главният секретар на МВР Георги Костов. По думите му през своите 23 години история изложението се утвърждава като авторитетен форум за специалистите от сферата на охраната, сигурността и безопасността и взаимодействие между институциите и бизнеса.


Security Expo 2016 с акцент върху дигиталните технологии

© Computer World, Computerworld.bg

Основен акцент в съпътстващата конферентна програма Костов посочи предстоящото на 17 март събитие за сигурност при дигиталните разплащания. Темата е повече от актуална имайки предвид все по-голямата разпространеност на електронните плащания и онлайн търговията. Според него акцентът е и в синхрон с един от приоритетите на МВР през 2016 г. – противодействие на кибер престъпността.

Тази година на изложението могат да се видят продукти акто камери с вградени възможности за видео анализ, специализирани твърди дискове за запис на информацията от системи за видеонаблюдение, продукти за сателитни комуникации, системи за защита на банкомати, решения за контрол на достъпа и т.н.


Security Expo 2016 с акцент върху дигиталните технологии

© Computer World, Computerworld.bg

За трета поредна година Security Expo се провежда заедно с Българска строителна седмица. Входът и за двете посещения струва 3 лв. през седмицата и ще е безплатно в събота.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X