Ит Лидери

MasterCard и Taxistars ще популяризират плащанията с карта за такси

Computer World

Кампания за популяризиране на плащането с банкови карти за таксиметрови услуги стартират MasterCard и мобилното приложение за поръчка на такси Taxistars. В рамките на 3 месеца всеки потребител, който регистрира своята карта MasterCard в приложението, получава 15 лв, заредени в мобилния портфейл на приложението, които може да използва за следващото си пътуване. Кампанията се провежда в градовете София, Пловдив, Бургас, Русе, Сливен, Хасково и Дупница, за насърчаване на повече потребители да пробват иновацията.

„Резултатите от изследването MasterIndex България 2015 сочат, че българите са на ръба на промяна, тъй като 66,3 % от картодържателите в България са склонни да започнат да използват мобилни плащания и 25.6% от тях заявяват, че вече използват мобилни плащания – сподели Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканите. – Тези числа показват големия потенциал на мобилната търговия. От друга страна, процесът на плащане трябва да бъде бърз, удобен и сигурен и точно това цели да постигне MasterCard с тази кампания."

“За първи път потребителите от цялата страна вече имат избор да платят в кеш или с карта директно от своето мобилно устройство – съобщи Атанас Шарков, един от основателите на Taxistars. – Системата Таксистарс ще предложи и още други новости, които ще работят в полза на потребителите и за развитието на таксиметровите услуги в България.”

Двете компании считат, че популяризирането на плащанията с карта не само спомага за борбата със сивата икономика, но и носи допълнителни предимства за потребителите. Системата позволява да наблюдават своите финанси по-внимателно, имат възможността за по-гъвкав начин на плащане, по-голям избор и повече контрол, тъй като могат сами да решат дали да оставят бакшиш и в какъв размер.

Кампанията не само има за цел да покаже удобството и сигурността на безкешовите плащания, но също така има и социален аспект. За всяка трансакция с MasterCard, направена в рамките на периода на промоцията, компанията щe дарява по 1 лв. за оборудване на специализиран таксиметров автомобил за хора с увреждания.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X