Ит Лидери

Tickey стартира пилотен проект във Великобритания

Computer World

От началото на март пътниците на фериботите FalRiver в Корнуол, Великобритания, имат възможност да закупуват билети за своето пътуване с един клик през смартфона си. Това е първият проект на българската компания Tickey в страната. От разработчика обясняват, че мобилното приложение използва умна система за таксуване, съобразена с типовете билети на фериботната компания, което винаги гарантира на потребителя най-добрата цена.

По същото време Tickey участва и в две публични събития – състезание и изложение. Tickey е първата българска компания, участвала на световното предприемаческо състезание за технологични проекти в полза на обществото – Seedstars Summit. То се проведе за трета поредна година в Лозана, Швейцария, между 1 и 6 март. Там компанията се състезава с още 54 стартъпа и се нареди сред тримата финалисти за специалната награда от 500 хил. долара на lastminute.com – организация, която подкрепя компании, фокусирани върху транспорта. Нейният изпълнителен директор, Фабио Канавале, обяви публично, че за в бъдеще ще си партнира с Tickey за изграждане на цялостна концепция за по-ефективно и удобно пътуване в градовете.

От 1 до 3 март част от екипа на Tickey участва в най-голямото изложение за иновации в транспорта – IT Trans. От компанията подчертават, че за разлика от конкурентите си, използват QR кодове и не изискват от потребителя да въвежда допълнителна информация, като дестинация, цена, банкова карта при всяка покупка. Според Tickey друга важна черта на решението е неговата лесна интеграция.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X