Ит Лидери

Първа среща на потребителите на OpenNebula се състоя в София

Computer World

На 25 февруари 2016 г. разработчикът на софтуер за съхранение на данни, StorPool Storage, проведе първа среща на потребителите на платформата OpenNebula. От компанията отчитат, че събитието е предизвикало интерес, събирайки програмисти, системни администратори и други представители на ИТ сферата. Билетите са бяха изчерпани седмица преди срещата.

„Точно преди една година завършихме интеграцията си с OpenNebula. Радвам се, че за толкова кратко време комбинацията от двата продукта успя да привлече редица специалисти и ентусиасти от България и други страни от региона – заяви Боян Иванов, управител на StorPool Storage. – Много сме доволни от растящия интерес към технологията на OpenNebula и се надяваме в близкото бъдеще много български компании да успеят да се възползват от услугата на нашите партньори“.

На OpenNebula TechDay участниците са имаха възможност да научат как да създадат и управляват своя собствен облак. Съоснователят на платформата Хайме Мелис проведе работен семинар, на който сподели опит относно създаването на облак, базиран на OpenNebula.

Презентацията на Боян Кроснов, техническият директор на StorPool, също привлече голям интерес от страна на присъстващите. Той сподели полезни съвети за оптимизация на виртуални машини с цел по-висока производителност. Цялата презентация и повече по темата можете да бъде открита тук.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X