Ит Лидери

Вторият Innovation Explorer Day събра над 900 души

Computer World

Над 900 души събра второто издание на форума Innovation Explorer Day. Тази година той се проведе на 25 февруари в Sofia Tech Park и темата му бе „Кратка история на иновациите“. На събитието лекции изнесоха почти 20 представители на водещи компании, сред които Google, Pixar, Intel, Hewlett Packard Enterprise (HPE), PricewaterhouseCoopers (PwC), McCann Ericsson и др.

Форумът беше открит от кмета на София Йорданка Фандъкова, както и от съоснователя на Innovation Starter Леона Асланова, съиздателя на Капитал Теодор Захов и от изпълнителния директор на София Тех Парк Елица Панайотова.

Innovation Explorer Day беше разделен на няколко модула – „Креативност“, „Архитекти на иновациите“, „Финансиране на иновационното общество“ и „Мениджмънт на иновациите“. Проведоха се и три работни семинара – „Дизайнерско мислене: дизайн на перфектното мобилно приложение“, воден от Моника Ковачка-Димитрова от SAP Labs България; „Продуктови иновации“, воден от Феликс Вон Хелд, изпълнителен директор на немския Institute For Innovation And Change Methodologies и „Креативният процес“, воден от Антони Христов, арт директор в Pixar.

„За да успеете, трябва да напуснете зоната на комфорт“, сподели един от най-награждаваните творчески директори на рекламни фестивали Нир Рефуа от McCann Erickson. „Ако от нещо няма практическа полза, то не е иновация“, беше категоричен изпълнителният директор на фонда за ко-финансиране Epower Capital Елвин Гури.

Международният форум за иновации Innovation Explorer Day се организира от агенцията за иновации Innovation Starter в партньорство с „Капитал“.

Генерални партньори на Innovation Explorer Day бяха: UniCredit Bulbank, за втора поредна година и Telenor България. Събитието подкрепят и Hewlett Packard Enterprise, Empower Capital, Cleantech Bulgaria, Jacobs, Red Devil и др.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X