Ит Лидери

MasterCard и Йелоу такси отчитат 6-кратен ръст при мобилните плащания

Computer World

За шесткратно увеличение на употребата на мобилни ПОС терминали, с каквито поетапно се оборудват таксиметровите автомобили на фирма Йелоу 333 АД, съобщава MasterCard. Внедряването на устройствата е започнало през февруари 2015 г., като до момента те са над 300.

Услугата позволява на клиенти на Йелоу 333 да извършват безконтактни плащания само с докосване на картата до терминала. Не се изисква въвеждане на ПИН за суми под 25 лв. Всички трансакции, направени от клиента в таксито, се прехвърлят директно в картата MasterCard Business на шофьора. Над 1000 поръчки за коли, оборудвани с ПОС терминали, получава месечно Йелоу 333, обяви изпълнителният директор на фирмата, Калин Кокошаров. Според него услугата позволява бързо и сигурно разплащане, елиминирайки необходимостта от търсене на пари и връщане на ресто.

“Новите безкешови решения отговарят на нуждите на все повече български потребители – споделя Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканите. – Възможността да се извършват плащания през мобилни ПОС устройства, като същевременно се осигурява незабавен достъп до наличните пари по сметката чрез MasterCard Business, е революция в разплащателната индустрия. Смятам, че е чудесно решение както за потребителите, така и за бизнеса, тъй като плащането е по-лесно, по-бързо и сигурно за потребителя и шофьора и също така ще подобри паричния поток.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X