Ит Лидери

Vivacom със 128 GB облачно пространство за клиентите си чрез pCloud

Computer World

Александър Главчев

128 GB безплатно облачно пространство за съхранение на данни ще получат всички потребители, настоящи и бъдещи, на плановете Smart и i-Traffic на Vivacom. Услугата е реализирана в партньорство с доставчика pCloud и ще е достъпна и останалите клиенти на телекома (ползващи други планове и пакети) на цена 2,99 лв. на месец.

Предложението, наречено “VIVA pCloud”, е в сила от 15 февруари и бе официално обявено на съвместна пресконференция от двете компании. По думите на Стефан Хинков, старши мениджър “Услуги за частни клиенти” във Vivacom, бъдещите планове включват пускане на подобна услуга и за бизнеса.

Важно е да се отбележи, че при изтичане или прекратяване на договора си с телекома клиентът няма да загуби съхраняваните в облака данни. Ако потребяваният от него обем е под 20 GB, той автоматично ще бъде прехвърлен към безплатното предложение на pCloud, което дава достъп максимум именно до такъв обем. В случай, че данните са повече, потребителят няма да може да качва нови, но ще има достъп до онова, което вече е в облака. Разбира се, клиентът може да се възползва и от някое от платените предложения на облачния доставчик, за 500 GB или 1 TB пространство, и да продължи да потребява всички функционалности на услугата.


Vivacom със 128 GB облачно пространство за клиентите си чрез pCloud

© Computer World, Computerworld.bg

Според Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud, категориите “смарт” и “обикновени” потребители започват да се сливат, като дори вторите започват да ганерират голямо количество данни. “Тази информация всъщност са техните ценни мигове и моменти – обясни той. – Това са снимки, видео материали, музиката, която слушат, документите, с които работят и т.н.” Допълнително, информационният ръст се дължи не само на факта, че мобилните устройства позволяват на хората да снимат в движение например, а и на увеличаването на разделителните способности на камерите, увеличената популярност на музикалните формати с високо качество и т.н. Според Зафер Облачните услуги са инструмент за справяне с всичко това, като допълнително дават на потребителите и сигурност, тъй като техните данни вече не са обвързани с конкретно устройство.

По думите на Зафер сред новостите, които компанията подготвя в момента е разработка на версия на клиентското приложение за нейната услуга за операционната система Windows Mobile. Тя ще допълни тези за Android и iOS смартфони и таблети, както и версиите за настолни компютри (Windows, iOS и Linux). Другата новина е, че две години и половина след старта си pCloud вече се радва на почти 4 млн. потребители от цял свят. Българската потребителска база пък е около 50 хил. души.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X