Ит Лидери

Центърът за безопасен интернет и Майкрософт със съвместна инициатива

Computer World

Съвместна инициатива, насочена към повишаване на информираността на родителите за онлайн рисковете за деца и начините за тяхното предотвратяване, ще представят Националният център за безопасен интернет и Майкрософт България. Представянето й ще стане в рамките на конференция под надслов „Какво ДА и какво НЕ… за няколко лайка повече“.

На конференцията учители, експерти от държавни институции и частния ИТ-сектор, както и ученици на възраст между 12 и 18 години ще дискутират развитието и ползването на интернет, за да очертаят позитивни нагласи в личния виртуален живот на всеки и да минимизират негативните влияния.

В рамките на събитието Майкрософт ще постави началото и на кампания за разработване на книжка за родители, която ще съдържа информация за безопасното онлайн поведение, както и за най-честите опасности за деца в интернет, съвети за защита и представяне на опциите за родителски контрол в Windows.

Също така конференцията ще е и заключителната част от програмата „Киберскаут“, реализирана през 2015 г. в рамките на съвместна инициатива на Центъра за безопасен интернет, Теленор България и МВР. Ден по-рано пък телекомът се очаква да подпише договор за удължаване на програмата и през 2016 г.

Международният ден за безопасен интернет е инициатива на Европейската комисия, която се провежда за тринадесети пореден път. Утвърдена с годините, тя успява да излезе и извън Европа, като обхваща над 100 държави на всички континенти.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X