Ит Лидери

Atos купи Unify срещу €366 милиона

Computer World

Atos обяви, че е завършила придобиването на третата по големина компания в света за комуникационен софтуер и услуги – Unify с годишни приходи от € 1,2 млрд. от The Gores Group и Siemens, съобщиха от Atos. В резултат на сделката се създават интегрирани комуникации, които според Atos ще ускорят дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите на компанията.

Сделката е одобрена от профсъюзите, регулаторните органи и антитръстовите организации в Европейския съюз, САЩ, Русия и Бразилия. За да придобие 100% от Unify, Atos плати в брой €366 милиона, като използва средства от оборотния си капитал. Нетният дълг на Unify е €48 млн. при приключване на сделката, а пенсионният й дефицит - €176 млн. Така цялостната стойност на Unify възлиза на €590 милиона.

В допълнение, за да се генерират очакваните икономии от разходи до 2017 г. (130 млн. евро на годишна база), Unify ще завърши своя план за преструктуриране на стойност €267 милиона. Компанията ще започне и ново преструктуриране за €103 милиона. И двата плана съответно са финансирани от The Gores Group и Siemens.

Считано от 1 февруари 2016 г., направлението „Услуги“ на Unify (с около €0,4 млрд. годишни приходи) ще бъде интегрирано в сектор „Управлявани услуги“ на Atos.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X