Ит Лидери

ИАНМСП и Майкрософт България обявиха съвместна инициатива

Computer World

Александър Главчев

Програма за подобряване на конкурентоспособността, гъвкавостта и ефективното управление на малки и средни бизнеси стартираха Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Майкрософт България. Тя е озаглавена „Модерният бизнес“ и за нея може да кандидатстват компании с екип между 1 и 250 души до края на юни т.г.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски, който присъства на представянето на „Модерният бизнес“, заяви, че програмата разширява обхвата на информационните технологии, което е от значение за области като здравеопазването, образованието, комуналните услуги и т.н. По думите му, поради бурното развитие на технологиите и изоставането на страната в области като електронното правителство и електронната търговия българският малък и среден бизнес следва да бъде подпомаган чрез подобни инициативи.


ИАНМСП и Майкрософт България обявиха съвместна инициатива

© Computer World, Computerworld.bg

Мариета Захариева, главен изпълнителен директор на ИАНМСП, обясни, че Майкрософт България ще съдейства при организирането на срещи с бизнеси в различни градове на страната като Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Враца. „Това е нещо, което за първи път се прави в България, важно е за фирмите и е много практически насочено – каза тя. – Започваме да действаме в рамките на следващия месец.“


ИАНМСП и Майкрософт България обявиха съвместна инициатива

© Computer World, Computerworld.bg

Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България, припомни, че малките и средните предприятия у нас допринасят за 76% от заетостта в страната. Според него развитието на съвременния бизнес е свързано с онлайн комуникациите, като това се проявява първо в големите компании, но все повече се вижда и в малките и средните по размер организации.


ИАНМСП и Майкрософт България обявиха съвместна инициатива

© Computer World, Computerworld.bg

Кирил Изов, директор „Корпоративни клиенти и партньори“ в Майкрософт за България и Македония, и Никола Стоянов, заместник изпълнителен директор на ИАНМСП, обясниха по-подробно какво ще могат да получат фирмите благодарение на програмата. „Модерният бизнес“ включва безплатно внедряване на услуги от пакета Office 365, специализирани ИТ и бизнес обучения за подобряване на конкурентоспособността. Специално внимание ще се отделя на бизнес планирането и дигиталния маркетинг. Също така бе подчертано, че е една от основните цели е програмата да не е насочена само към столицата да обхване и други по-големи градове.

МСП ще могат да заявят интерес към инициативата на сайта на агенцията или на www.moderenbiznes.bg до 30 юни 2016 година. Там ще могат да оставят контактите си, за да получат персонализирано предложение спрямо нуждите си, както и да намерят списък с партньори, които работят по програмата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X