Ит Лидери

Apple разработва приложение за миграция от iPhone към Android

Computer World

Софтуерен инструмент, улесняващ потребителите при преминаването им от iPhone към базиран на Android смартфон разработва Apple. Компанията е предприела тази стъпка след натиск от страна на европейски оператори.

Приложението ще позволява пренасяне на потребителските контакти, музика, снимки и други данни съобщава британското издание Telegraph, позовавайки се на висш мениджър в един от играчите на телекомуникационния пазар.

През септември компанията пусна в обръщение подобен инструмент, улесняващ потребителите при преминаването им от Android към iPhone.

Разбира се компанията не би се заела с разработване на такъв софтуер, ако не е налице сериозен натиск. Вероятно затова решението не е обявено публично. Според британското издание телекомите са се обърнали към Apple, посочвайки сложностите, с които се сблъскват потребителите при смяна на платформата.

Операторите обаче надали са загрижени чак толкова за клиентите. Един подобен инструмент, намаляващ обвързването на им платформата на Apple, би бил от полза при преговори с американската компания. Популярността на iPhone сред по-заможните потребители означава, че телекомите на практика зависят от доставките на такива устройства.

Ако въпросният софтуер види бял свят, то той може да се разглежда като отстъпление на Apple от собствените й стандарти, коментират от Telegraph. Бившият директор на компанията, Стив Джобс, бе споделял, че нейна цел е да “заключва” клиентите в своята екосистема.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X