Ит Лидери

Euromoney с награди за иновации, използвайки технология на „Онтотекст“

Computer World

Компанията BCA Research, проект на медийния гигант Euromoney PLC, спечели две международни награди, използвайки технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст". Те са за „Най-добро иновативно технологично решение за малки фирми“ от наградите 2015 HFM European Technology Awards и „Най-иновативно решение за финансови услуги“ от 2015 bba/ifs Financial Innovation Awards.

Награденият продукт се нарича BCA Edge и е базиран на създаденото от „Онтотекст“ семантично решение на работещо с базата данни GraphDB. Това аналитично решение, което беше пуснато на пазара по-рано тази година. То улеснява инвеститорите в търсенето на релевантна информация в работата им и визуализира различни типове данни, за да предостави изводи и анализи. Вградената в него семантична издателска платформа на подпомага откриването на свързано съдържание и създава нови връзки между данните.

„Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София). Компанията предоставя семантични софтуерни решения на редица водещите медийни групи, като BBC, Press Association и др.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X