Ит Лидери

ZWSoft незаконно е използвала програмен код на Autodesk

Computer World

Служител на разработчика ZWCAD Software (ZWSoft) е използвал интелектуална собственост на Autodesk при разработката на инженеринговия продукт ZWCAD+. Главният изпълнителен директор на ZWSoft Труман Ду публично е признал грешката на компанията и се съгласил незабавно да спре продажбата и разпространението под каквато и да е форма на продукта.

В началото на 2014 г. Autodesk заведе дело в Хага, Нидерландия, и в Окръжния съд на Северен окръг в Калифорния, САЩ, срещу ZWSoft незаконно използване на интелектуална собственост от AutoCAD (водещият продукт на Autodesk). Първоначално от ZWSoft са отхвърляли обвиненията, но в последствие използването на програмния код е било доказано в съда.

Труман Ду е поел ангажимент да подобри вътрешния мениджмънт в компанията, за да бъдат предотвратени бъдещи нарушавания на чужда интелектуална собственост. Страните са сключили споразумение да разрешат съдебния си спор с неоповестена сума в полза на Autodesk.

В момента ZWSoft разработва нова версия на продукта си. ZWCAD 2017 се очаква да излезе на пазара през пролетта на 2016 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X