Ит Лидери

Аудио продукти, дронове, „умен дом“ и носима техника на DISTREE EMEA

Computer World

Аудио системите, потребителските дронове, решенията за „умния дом“, както и носимата електроника ще бъдат част от продуктите, които ще са „в светлината на прожекторите“ на предстоящото ново издание на изложение за а масови ИКТ продажби и потребителска електроника DISTREE EMEA. Целта на ежегодното четиридневно събитие е да предлага на компаниите платформа за стартиране, управляване и разширяване на техните връзки с пазарите в региона.

По думите на Александра Синсън, директор събития в DISTREE EMEA предварителните проучвания са показали, че споменатите категории представляват областите, в които търговците и дистрибуторите ще се фокусират дейностите си през 2016 г.

Изложението ще се състои между 24 и 27 февруари в Монако. Достъп до него ще имат представители само поканени висши мениджъри. То ще се проведе за 14-а поредна година и се очаква да събере над 1000 представители на вендори, дистрибутори и търговци от Европа, Близкия изток и Африка (т.нар. регион EMEA).

Организаторите цитират изследване на Grand View Research, според което световният пазар на аудио слушалки ще достигне 17,55 млрд. долара до 2022 г., задвижван от търсенето на технологично напреднали продукти. Безжичните говорители, стрийминг устройствата и др. също се радват на повишен интерес от страна на потребителите.

„Очакваме да посрещнем рекорден брой аудио брандове на DISTREE EMEA 2016 – допълва още Синсън. – Ще допълним преживяването на посетителите точки за демонстрации ако е необходимо.”

Потребителските дронове също започват да оказват влияние на каналите за доставки в Европа, посочват още организаторите на събитието. Големите търговци и дистрибутори се зареждат с разнообразни модели и се стремят за задълбочат взаимоотношенията си със производителите.

Според Синсън на DISTREE EMEA 2016 ще присъстват производители от сегмента. По думите очакванията са през следващите пет години доставките да нараснат 4 пъти.

Решенията и продуктите за „умен дом“ продължават набират инерция на европейските пазари. Като част от събитието ще се проведе и Smart Channels Summit, който ще е част от конферентната програма. Целта му е да се съберат на едно място играчи от сферата и да обсъдят развитието на каналите за доставка на „умни“ технологии на пазарите в Европа.

По данни на Juniper Research глобалните разходи на устройства за умния дом, включително такива за развлечение, здравеопазване, автоматизация и т.н. ще достигнат 100 млрд. долара до 2020 г. - повече от двоен ръст спрямо 43-те млрд. долара през 2015 г.

Поставянето на носимата електроника във фокус на DISTREE EMEA 2016 отразява разпространението на брандовете в сектора, отбелязват организаторите. “Наблюдаваме дистрибутори в Европа, които формират екипи за адресиране на бързорастящ този пазар“, обяснява Синсън.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X