Ит Лидери

TAG Heuer представи умен часовник за $1500

Computer World

Луксозен умен часовник представи швейцарски производител TAG Heuer. Устройството е разработено съвместно с Google и Intel, като според компаниите това е първият свързан продукт от този клас.

Новият TAG Heuer Connected е с кръгъл корпус, чувствителен на допир екран, аналогови стрелки и титанов корпус. Операционната система Andorid Wear дава на потребителите достъп до около 4 хил. приложения.

Разбира се на пазара са налице доста по-евтини предложения със същата операционна система. Очевидно продуктът на TAG Heuer е насочен към сегмента на модните продукти. Въпреки че продажбите на такива устройства обикновено не са големи, самото им съществуване е важно за техните създатели, като в случая това с особена сила важи за Intel, анализират от IDC. Производителят на процесори сравнително късно се включи в свръх конкурентния мобилен пазар. Наличието на такъв от висок клас обаче несъмнено вдига реномето му пред партньорите.

TAG Heuer Connected предлага множество възможности за свързване, включително аудио стрийминг, докато Bluetooth и Wi-Fi позволяват на потребителите да се възползват от цялата гама от функции, предлагани от операционната система Android Wear, дори и без връзка с телефона, обясняват от Intel. Устройството предлага микрофон за гласов контрол и сапфирен сензорен екран.

Устройството бе представено в Ню Йорк от Жан-Клод Биве, изпълнителен директор на TAG Heuer и президент на дивизията за часовници на LVMH Group, Браян Крзанич, главен изпълнителен директор на Intel Corporation и Дейвид Сингълтън, вицепрезидент на Инженеринговия отдел за Android в Google.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X