Ит Лидери

Победителите в проучването „ТОП ИКТ Работодател“ 2015

Computer World

Победителите в проучването „ТОП ИКТ Работодател“ 2015Общо 31 компании и 2131 служители се включиха в изследването „ТОП ИКТ Работодател“ през 2015 г., разпределени в следните категории: „ИТ услуги“, „Аутсорсинг на ИТ услуги“, „Развой на софтуер“, „Телекомуникации“, „Малки компании“.

През 2015 година в изследването участваха компании със среден брой на служителите между 100 и 150 души. Повече от половината от компаниите (58%) са с централа в чужбина. 

За водещи ИКТ работодатели се обявяват най-добре класиралите се компании измeжду всички сектори, като отделно се оповестяват и победителите в отделните категории. За втора година в подредбата включихме и категория за малки компании с персонал до 50 служители.

Методологията на изследването „ТОП ИКТ Работодател“ се основава на свързване в мрежа и оценка на взаимодействието между четири фактора: резултатите на компанията по определени показатели; степента, в която стратегиите, политиките и процедурите по управление на човешките ресурси са интегрирани в организацията; доколко те подпомагат постигането на целите, ангажираността на служителите; и проактивността на компаниите по отношение на последващи действия, свързани с резултатите от изследването.

Елементите от етапите на изследването участват с различна тежест във финалния резултат, като най-голям дял се пада на резултата от проучването за ангажираност на служителите – 45%. С тежест от 20 процента е резултатът от въпросника за управлението на човешките ресурси, с 10 на сто – резултатът от въпросника относно резултатите на компанията и с 25% - планът за подобряване на резултатите. 

В ТОП 3 на общата подредба „ТОП ИКТ Работодател“ измежду компаниите участнички, които достигнаха до крайното класиране за тази година се подреждат Accedia, SiteGround и Comptel. 

Като най-добър работодател в ИКТ и аутсорсинг сектора през 2015 г. се откроява Accedia, която тази година оглави категорията „Развой на софтуер“, а миналата беше победител в раздел „Малки компании до 50 служители“ в изданието. 

Подгласникът на носителя на голямата награда – SiteGround, e първенец и в категория „ИТ услуги“ на тазгодишното издание на подредбата.

Comptel се класира на трето място в общата класация.

Победител в секция „Аутсорсинг на ИТ услуги“ е 60K, която оглави секторната класация и през 2013 г. 

В сектор „Телекомуникации и продажби на комуникационна техника“ първенец е Ericsson Telecommunications Bulgaria, която е победител в тази категория за четвърта поредна година. 

В категория „Малки компании” победител е младата организация OrangeDot

КЛАСИРАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ИКТ И АУТСОРСИНГ РАБОТОДАТЕЛИ ПО СЕКТОРИ: 

СЕКТОР: ИТ УСЛУГИ
Победител: SiteGround
Управляващ директор: Иво Ценов
Мениджър „Човешки ресурси“: Гергана Киранова

SiteGround е уеб хостинг компания, базирана в България и успешно конкурираща се на американския пазар с едни от най-известните фирми в своята сфера на дейност. SiteGround има специален подход към WordPress потребителите, като не само хоства сайтовете им, но и предоставя допълнителни технологии, които улесняват ползването на WordPress.
Клиентите на SiteGround могат да инсталират WordPress с един клик или да ползват безлатните улуги за преместване на WordPress от предишен хост, да използват уникална кешираща система, за да имат по-бърз сайт, да разчитат на автоматично обновяване на WordPress версията, която ползват, да създават тестово копие на сайта си с един клик, където да пробват нови неща, преди да ги качат на реалния си уебсайт.
Сървърите на SiteGround повишават сигурността и скоростта на WordPress сайтовете чрез многобройни оптимизации, които компанията е разработила и приложила специално за своите WordPress потребители.

СЕКТОР: АУТСОРСИНГ НА ИТ УСЛУГИ
Победител: 60K
Главен изпълнителен директор: Джонатан Гладуиш
Директор „Човешки ресурси“: Рая Тодорова

60К е водеща аутсорсинг компания. Компанията поставя в центъра на дейността си своите клиенти, като им осигурява подходящите хора и технологии, за да може те да се концентрират над същността на своя бизнес. 60К предлага специално създадени решения, приспособени към нуждите на клиентите, следващи тяхната култура, самоличност и оперативни цели. Компанията за изнесени услуги обслужва клиенти на повече от 25 езика в 85 държави по света.
В компанията работят над 700 служители, обслужващи комании в секторите електронна търговия, телекомуникации, ИТ и софтуер, развлечения, пътуване и свободно време, финанси и застраховане и т.н.
Дружеството осигурява на служителите си подходящите обучения, атмосфера и системи, за да предостави обслужване на клиентите си на световно ниво.
60К е основана през май 2008 година с визията да бъде атрактивна алтернатива на традиционните аутсорсинг партньори.

СЕКТОР: РАЗВОЙ НА СОФТУЕР
Победител: Accedia
Управител: Николай Мутафов
HR мениджър: Нина Гонева

Accedia e технологична компания, предоставяща професионални ИТ услуги с висока добавена стойност. Специализирана е в предлагането на консултантски услуги, аутсорсинг на разработка на софтуер и създаване на цялостни софтуерни решения, както за малкия и среден бизнес, така и за големи мултинационални корпорации. Нейни клиенти са водещи финансови институции и банки, Fortune 100 ИТ компании, международни телекоми, големи компании в сферата на логистиката и комуналните услуги, както и иновативни технологични стартъпи.

Главните области, в които е фокусирана Accedia, включват мобилни бизнес решения; управление и автоматизиране на бизнес процеси; корпоративни уеб портали; интеграция на софтуерни решения и осигуряване на качеството и автоматизирано тестване.

СЕКТОР: ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
Победител: Ericsson Telecommunications Bulgaria
Управляващ мениджър за България и Мениджър продажби България, Гърция, Кипър и Малта: Вангелис Ангелинос
Мениджър „Човешки Ресурси“: Георги Ножаров

Ericsson е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Портфолиото на компанията включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на информационните и телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори, особено в сферата на мобилността, широколентовия интернет и облачните технологии.
Днес над 40% от световния мобилен трафик преминава през мрежи, изградени от Ericsson. Над 1 милиард абонати по света разчитат всеки ден на мрежи, управляване от компанията. С над 37 000 издадени патенти, компанията разполага с едни от най-силните портфолиа от права върху интелектуална собственост.
Ericsson оперира в 180 държави и има над 117 000 служители. Основана е през 1876 г. и е базирана в Стокхолм, Швеция. В България компанията присъства от 1994 г.

СЕКТОР: МАЛКИ КОМПАНИИ
Победител: OrangeDot
Управител: Васил Генов

OrangeDot започна дейността си през 2013 г. Компанията е надежден партньор в предоставянето на авангардни софтуерни разработки и консултации и мозъчен тръст в областта на уеб технологиите. Фирмата предоставя индивидуални решения както за начинаещи бизнеси, така и за мултинационални маркетингови корпорации.
Клиентите на компанията могат да разчитат на технологии от най-висок клас и висококвалифицирани таланти, за да оптимизират производствените си разходи и да подобрят онлайн потенциала си.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X