Ит Лидери

Apple патентова „умен пръстен“

Computer World

Заявка за патент на ектронен продукт за носене на пръста, оборудван със сензорен екран или тъчпад и работещ в комбинация с по-голямо устройство, като например смартфон, е подала Apple в САЩ. От компанията смятат, че използването на съществуващите в момента тъчпадове и чувствителни на допир дисплеи може да бъде неудобно или неефективно в определени случаи, ако например ръцете на потребителя са заети или ако му се налага да държи устройството за дълъг период от време.

Предполага се, че с подобен „умен пръстен“ потребителят би могъл да управлява смартфон или друго устройство. То може да бъде оборудвано и с микрофон за приемане на гласови команди. Надянатият на пръста електронен аксесоар би могъл да вибрира, уведомявайки позващия го за входящи обаждания или съобщения. Чрез други сензори подобен продукт би могъл да се използва за „писане“ във въздуха или разпознаване на ръкописен текст.

Редно е да се отбележи, че зявката за патент не означава задължително, че компанията ще предложи подобен продукт. Практиката показва, че подобни заявки се подават в огромни количества и по-голямата част от тях остават нереализирани.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X