Ит Лидери

Oblak.bg ще предлага облачно решение за радиолози

Computer World

Oblak.bg ще започне да предлага на българския пазар софтуера HealthStore на BridgeHead Software. Решението предлага алтернатива за надграждане на болничните PACS системи за съхранение на данни.

HealthStore е построен върху платформата за съхранение на данни Isilon, разработена от EMC. Той представлява Универсален болничен архив (УБА), също така наричан Неутрален от доставчици архив (VNA), където здавните заведения могат да съхраняват и защитават своите си радиологични изображения, както и клинични и неклинични данни от цялата организация. Също така, според разработчиците, решението увеличава достъпността на информацията чрез възможности за нейното споделяне между специалистите.

По думите на Димо Симеонов, изпълнителен директор на Oblak.bg, надграждането на PACS генерира едни от най-големите разходи на болниците. Вместо това те могат да спестят време и средства, като прехвърлят данните си в HealthStore, и да не се заемат с дълги процедури за поръчки. „Тази облачна алтернатива предлага значителни финансови предимства и спестява ценно време на болниците, което в крайна сметка подобрява грижата за пациента – обяснява той. – Например отделението по радиология вече не трябва да обучава персонала си как да използва и поддържа системата. Сега тя вече е напълно обслужвана и съхранявана, а така вниманието на медиците е насочено обратно към основните услуги в болницата.”

„За нас е удоволствие да си партнираме с Oblak.bg и EMC в България, тъй като това е една вълнуваща и важна географска възможност за нас – споделя Андрю Кар, директор на алиансите в BridgeHead Software. – Болниците осъзнават, че е много скъпо да продължават да увеличават лимитите за съхранение на техните PACS системи. Вече не е приложимо, а дори и не е необходимо да се съхраняват данни на скъпа и първична система за съхранение. ”

“EMC имаше удоволствието да представи BridgeHead Software на ключови клиенти на пазарите в Европа, Близкия изток и Африка – казва Волфганг Мерц, главен технологичен директор на EMC Isilon. – Тази конфигурация на съвременната ни платформа за съхранение на данни Isilon, заедно с водещия Универсален болничен архив HealthStore на BridgeHead и широката гама облачни и ИТ услуги, предлагани от Oblak.bg, ще предложи решение за цялостна грижа за данни в българското здравеопазване и тези на съседните държави.”

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X