Ит Лидери

Xperia Z5 и камерата RX100 IV на Sony в мини филм за Бонд

Владимир Владков

Новият дългоочакван филм за Бонд „Спектър“ ще излезе на екраните на 26 октомври във Великобритания (6 ноември в България), но Sony вече е подготвила рекламна кампания за този екшън, представяйки нови технологии „специално създадени за Бонд“. В късометражния филм сцените се развиват в Лондон, а Мънипени (в ролята Наоми Харис) използва камерата RX100 IV на Sony, за да заснеме шпионски кадри на супер-забавен каданс, опитвайки се да достави смартфона Xperia Z5 на Бонд. Режисьор на клипа е Дани Клайнман, който е правил много от легендарните встъпителни заставки на филмите за Бонд.

Късометражният филм проследява напрегната гонка в лондонския квартал край Темза South Bank, където Мънипени бяга от мистериозни злодеи, за да достави телефон Xperia Z5 на Бонд. Използвайки най-съвременните технологии, включително компактния фотоапарат Cyber-Shot RX100 IV на Sony, тя заснема шпионски кадри в супер-забавен каданс.

60-секундната творба е създадена от продуцентска компания Rattling Stick и рекламна агенция adam&eveDDB. В по-голямата си част мини филмът е заснет с професионалната 4K кинокамера F65 на Sony, като са включени и каданс кадри върху визьора на фотоапарата RX100 IV, а снимките са показани на екрана на Xperia Z5.

„Лондон осигурява перфектния декор и атмосфера за този филм. Основна черта на Бонд е неговото британско потекло, така че беше наистина важно рекламата да бъде заснета тук. Това не е традиционна реклама - това е екшън мини-филм“, казва Харис.

Старо кодирано съобщение от неизвестен източник води Джеймс Бонд (в ролята пак е Даниел Крейг) на мисия до Мексико Сити и впоследствие в Рим, където среща Лучия Скиара (Моника Белучи), красивата и забранена вдовица на известен престъпник. Бонд успява да се промъкне на тайна среща, където разкрива съществуването на всемогъщата престъпна организация "СПЕКТЪР". В същото време в Лондон Макс Денбю (Андрю Скот), новият директор на Центъра за национална сигурност, се усъмнява в целите и действията на Бонд и се опитва да подложи МИ-6 и М (Ралф Файнс) под натиск, заплашващ бъдещето на организацията. Бонд тайно се обединява с Мънипени (Наоми Харис) и Q (Бен Уишау) в опит да открие Мадалийн Суон (Леа Сейду), дъщерята на неговия стар голям враг г-н Уайт (Йеспер Кристенсен), която вероятно крие ключа към разплитането на мрежата на „СПЕКТЪР“. Като дъщеря на убиец тя разбира как мисли Бонд, както никой друг. Докато Бонд се приближава все по-близо до сърцето на „СПЕКТЪР“, той научава за смразяващата връзка между себе си и врага, който търси (в ролята Кристоф Валц).

Sony е партньор на емблематичната поредица филми за Бонд от Casino Royale насам, коментира Казуо Хирай, президент и CEO на Sony Corporation. - Макар че и двете устройства - Xperia Z5 и RX100 IV - са готови за екшън, те са подходящи джаджи и за нормалния, ежедневен живот. Без значение дали се използват от Мънипени при разследване под прикритие или от креативен фотограф, който иска да заснеме и сподели изключителни изображения в социалните мрежи, те са лесни за използване, с джобен размер продукти, отличени с много награди, подходящи както за ежедневието, така и като екипировка на един таен агент“, добавя Хирай.

Фотоапаратът RX100 IV притежава първия в света 1-инчов CMOS сензор Exmor RS, 40-кратно свръхзабавено видео заснемане при каданс до 1000 кадъра в секунда и възможност за 5-кратно бързо четене на данни.

Смартфонът Xperia Z5, представен преди дни на берлинското изложение IFA, притежава най-бързия автофокус сред водещите смартфони в света, осигуряващ кадриране за рекордните 0,03 секунди, има сензор за пръстов отпечатък, вграден в стартовия бутон, и стилен водоустойчив дизайн. Телефонът ще се продава в целия свят от октомври 2015 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X