Ит Лидери

Френският гигант Atos купи ITO бизнеса на Xerox за почти $1 млрд.

Computer World

Световната компания за ИТ решения Atos купи бизнеса на Xerox за аутсорсинг на ИТ услуги (ITO) за $966 млн. Сделката е стратегическа и за двете компании, съобщиха от Atos.

Тиери БретонВ резултат от придобиването френската компания става един от водещите доставчици на ИТ услуги на американската Xerox. Френският ИТ гигант ще комбинира най-добрите практики на Xerox ITO със своите възможности и портфолио от най-нови технологии в областта на облачните услуги, Големите данни и киберсигурността, твърдят от Atos.

„Това е голяма стъпка в развитието на Atos Group. Ние посрещаме в екипа си още 9 600 нови служители от Xerox ITO. С тази сделка успяхме да постигнем едно балансирано глобално присъствие на компанията, където Северна Америка вече е най-големият ни географски регион“, коментира финализирането на сделката Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos Group.

18% ръст на приходите, които възлизат на €4,941 млн., отчете Atos за първата половина на 2015 г. в сравнение със същия период на предишната година. След приключването на сделката за Xerox ITO оперативната печалба на френската компанията достигна €354 млн., в сравнение с €274 млн. за първата половина на 2014 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X