Ит Лидери

Viber отваря офис в София, ще управлява целия регион ЦИЕ

Владимир Владков

Атанас Райков, бивш мениджър за мобилните продукти и услуги с добавена стойност във Vivacom, става генерален директор на Viber за Централна и Източна Европа.

Приложението има повече от 600 милиона уникални потребители в света, а Централна и Източна Европа е сред първите 3 региона в света, заявиха от Viber. Разширяването на бизнеса е част от стратегията на компанията за увеличаване на потребителите си в региона чрез специално разработен маркетинг подход. „Наблюдаваме изключителен ръст в държавите от Централна и Източна Европа и искаме да надградим постигнатото, като въведем локализирана маркетингова стратегия и съдържание за милионите потребители на Viber в региона“, казва Марк Харди, главен маркетингов директор на Viber.

Атанас Райков има 10-годишен опит във Vivacom, където отговаряше за търговската стратегия по отношение на мобилните услуги и услугите с добавена стойност. Райков има и ключова роля за разрастването и затвърждаването на местната екосистема за стартъп бизнес в страната с фокус върху мобилните услуги.

Като генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа Атанас Райков ще съсредоточи усилията си първо към България, Гърция, Сърбия и Унгария, водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциал за развитие на 27-милионната база от потребители в региона.

Viber постоянно създава нови и развлекателни функции за потребителите – от разнообразни забавни колекции от дигитални стикери до дискусии в реално време - Public Chats, които дават възможност на потребителите да следят и взаимодействат с известни имена от шоу бизнеса, спорта, музиката и други. Локализирането на съдържанието е важна част от стратегията за разрастване на компанията. „Райков ще работи върху създаването на партньорства на местно ниво, които да отговарят на нуждите на местната публика и които да постигнат целта на Viber да предоставя възможност на потребителите си да споделят по лесен начин положителните моменти втехния живот всеки ден“, допълват от Viber.

„За няколко години Viber се утвърди като услуга благодарение на високото качество продукти, които предлага и като марка с приятелско отношение, коментира Атанас Райков. - Очаквам да допринеса за увеличаването на популярността на Viber в държавите от Централна и Източна Европа като работим върху популяризирането на всички функции, които компанията предлага, както и да намеря подходящи партньори, с които да създадем интересни изживявания за местните потребители.”

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X