Ит Лидери

ScaleFocus е най-бързоразвиваща се фирма в Европа, според IBA

Владимир Владков

ScaleFocus е най-бързоразвиваща се компания в Европа през 2015 г., според международен конкурс за бизнес наградите International Business Awards. В конкурса са участвали над 3700 фирми от над 60 държави, оценявани от 200-членно жури.

За първи път „златният медал“ в тази категория се връчва на българска организация. С над 100% годишен ръст на бизнеса си през 2014 ScaleFocus изпреварва турска банка, турското подразделение на фирмата за дрехи Waikiki, английска консултантска компания и немска ИТ фирма, които заемат второ и трето място в категорията „Най-бързо развиваща се компания“. 

ScaleFocus печели още две бронзови отличия от конкурса The International Business Awards - за изпълнителен директор на годината и за компания на годината в категорията ИТ услуги в Европа. Наскоро централният офис на компанията се премести в офис небостъргача Capital Fort.

През следващите 3-4 г. планираме да сме фирма с над 500 човека, с производствен капацитет предимно в България и Източна Европа, но и представителни офиси на няколко от топ локациите в света. Искаме да запазим български корени и да покажем на света, че България може да ражда качествени компании опериращи успешно на международната сцена, казва Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus и съосновател на фирмата. - В момента при нас работят около 220 специалиста, имаме офиси в София, Пловдив, Лондон и Мюнхен. Само от март 2015 г. до август 2015 г. сме открили над 60 нови работни места“, допълва той.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X