Ит Лидери

ISG обяви класацията си за доставчици на аутсорсинг услуги

Computer World

За второ последователно тримесечие компанията Luxoft е един от водещите 10 доставчици в категорията „Топ 10 компании с изключителни постижения в аутсорсинг услугите" (The Breakthrough 10 Sourcing Standouts) с размер на приходите под 2 милиарда долара за двата региона - Северна и Южна Америка, и Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) в световния аутсорсинг индекс ISG Global Outsourcing Index, съобщиха от Luxoft. Данните са за второто тримесечие на годината.

Information Services Group (ISG) е водеща анализаторска и консултантска компания в областта на технологиите и пазарните проучвания. Рейтингът на компаниите се определя на база годишна стойност на договорите, сключени през последните 12 месеца. Това е 51-вото тримесечие, за което ISG Outsourcing Index представя независим анализ и тенденциите от последните данни за аутсорсинг сектора пред производители, доставчици на услуги, анализатори и медии.

„Вече над 10 години ISG Outsourcing Index е авторитетен източник на данни за пазарни проучвания, свързани с условията на аутсорсинг транзакции. Освен това информацията отразява и географските предимства, както и показатели за дейността на различните доставчици на услуги”, каза Пол Рейнолдс, главен директор Проучвания в ISG.

Включването на Luxoft в индекса е основано на тримесечните данни, подавани редовно към ISG от компанията, разкриха от Luxoft.

„Тъй като продължаваме да развиваме бизнеса си с настоящи и нови мултинационални клиенти, признанието от ISG е поощряваща подкрепа за нашата насоченост както към главните сфери на бизнеса ни, така и към насърчаване на иновациите. Все повече се налага тенденция компании от основни бизнес линии да търсят доставчици от следващо поколение, какъвто е и Luxoft. Свързаните с аутсорсинга компании се пренасочват към доставчици, които да отговарят своевременно на изискванията на променящия се бизнес”, каза Дмитрий Лошчинин, президент и изпълнителен директор на Luxoft.

Водещи аутсорсинг компании за региона на EMEA за второто тримесечие на 2015 г. според ISG Global Outsourcing Index

В индекса за EMEA региона в подкатегорията „Топ 10 компании с големи постижения в аутсорсинг услугите“ (The Big 10 Sourcing Standouts) с постъпления над 10 милиарда долара се включват Atos, Fujitsu, HP, IBM, и др.

За Северна и Южна Америка в класацията за „Топ 10 компании с големи постижения в аутсорсинг услугите“ влизат Atos, Dell, HP, IBM, Xerox и др.

В подкатегорията The Big 10 Sourcing Standouts с постъпления над 10 милиарда долара за региона на Азиатско-тихоокеанското крайбрежие участват CSC, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM и др.

TeleTech, която неотдавна купи българския аутсорсинг център Софика Груп, се нарежда сред The Breakthrough 10 Sourcing Standouts за Азиатско-тихоокеанския регион.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X