Ит Лидери

Amazon изненада анализаторите, отчитайки 20% ръст в приходите

Computer World

80 на сто ръст в оборота от своите облачни услуги отчита Amazon за второ тримесечие на настоящата година. Amazon Web Services (AWS) са генерирали 1,8 млрд. долара, след като през аналогичния период на 2014-та приходите от тях бяха 1 млрд. Това е помогнало на компанията да реализира 92 млн. печалби след като преди година тя отчете 126 млн. долара загуби. Общо приходите на Amazon са нараснали с 20%, достигайки 23,18 млрд. долара.

Доставчикът предлага все по-широк набор от продукти и услуги, вкллючително сайт за е-търговия, видео стрийминг, клауд компютинг, четци за е-книги, таблети и телефони.

Също така компанията пропдължава да представя нови онлайн услуги. По време на последното титмесечие тя стартира Amazon Business, бизнес портал за е-търговия, както и Amazon Mexico, верися на сайта си за е-търговия, предназначен специално за Мексико. Компанията представи и Amazon Echo – гласово управлявано устройство, чрез което потребителят може да поръчва продукти, както и да слуша музика и новини.

По оношение на AWS доставчикът стартира 350 нови функции, както и тренировъчен сайт за потребителите на неговите клауд предложения, наречен AWS Educate.

“Тримесечието беше много силно за AWS”, споделя Браян Ославски, финансов директор в Amazon. По негови думи през изминалата година използването на услугите на компанията е нараснало дори повече, отлколкото продажбите. Този факт не е лесно забележим, тъй като цените на услугите няколко пъти бяна намалявани. Общо цените са били коригирани 49 пъти от 2006 г. насам.

Печалбата на Amazon, възлизаща на19 цента на акция, се оказа изненадваща, след като по-рано анализаторите Thomson Reuters публикуваха очаквания за 14 цента загуби.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X