Ит Лидери

Президентът на Intel напуска компанията

Computer World

Президентът на Intel Corporation, Рене Джеймс, възнамерява да подаде оставака, за да заеме поста на генерален директор в друга компания. Две подразделения от тези, които сега са под нейно управление - тези по техническо производство и HR, ще станат отговорност на главния изпълнителен директор Браян Крзанич.

Рене Джеймс и Браян Крзанич бяха назначени на своите сегашни длъжности през 2013 г., след оставката на предишния генерален директор Пол Отелини. Засега от компанията не посочват кой ще замени Джеймс на поста президент, допълвайки, че тя ще остане в Intel до края на годината.

През последните месеци в Intel се случиха и други промени. През идния януари компанията напуска президентът на Intel Capital Арвинд Содхани. Той ще бъде заменен от сегашния президент на Intel Mergers and Acquisitions Вендел Брукс.

Също така поделението Intel Security, създадено след придобиването на McAfee, вече официално е част от компанията. Негов ръководител е Крис Ян, като в управителния съвет влиза още генералният мениджър на Intel Communication and Devices Аиша Евънс. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X