Ит Лидери

Tрета среща на потребителската група на OpenStack в България

Computer World

На 17 юни от 14 ч. в „Академията на Телерик“ в София ще се проведе ново издание на срещата на OpenStack потребителската група в България. Участието е безплатно и, както до сега, тя се организира от Telerik, a Progress Company, IBM и Cisco.

Конференцията, насочена към програмисти, потребители и администратори с интерес към облачните технологии с отворен код, обясняват от трите компании. Срещата ще бъде открита Симеон Стойчев, вицепрезидент „ИТ операции“ в Telerik.

Лекторите и темите, кито ще бъдат засегнати по време на събитието, са:

  • Игор Любюнчич, главен инженер в Rackspace, и Мартон Кис, OpenStack евангелист, ще предоставят полезни съвети на новите потребители на „облачната“ платформа с отворен код, които за първи път изграждат OpenStack инсталация;
  • Филип Недев, системен инженер в Сиско България, ще представи най-актуалните новини около Cisco, дискутирани по време на глобалната OpenStack конференция, която се проведе на 17-22 май във Ванкувър;
  • Алес Копривникар, специалист „Облачни DevOps“ в IBM, ще разкаже за новите OpenStack инфраструктурни шаблони.

Програмата включва още практически уъркшоп и седем технологични лекции с фокус както към специалистите със задълбочени познания по OpenStack, така и към любителите без предишен опит в областта на облачните решения с отворен код. В края на ще бъде организиране отворена дискусия, чиято цел е да се обменят добри практики и опит с други членове на българската OpenStack общност.

В събитието участие ще вземат още Теодор Александров, мениджър „Връзки с клиенти“ в HP, Борут Рисмал, съосновател на StackLabs.IO и Петър Пенчев, главен софтуерен разработчик в StorPool. Темите на техните презентации ще обхванат ключови облачни технологии, възможности за интерактивно OpenStack обучение и примери от световната и българската практика, обясняват организаторите.

За повече информация и за регистрация: meetup.com/OpenStack-Bulgaria.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X