Ит Лидери

Luxoft - с приз за най-иновативен подход в аутсорсинг сектора

Computer World

Компанията Luxoft, която е сред водещите световни доставчици на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни ИТ решения за клиенти, получи приза за Best Outsourcing Thought Leadership (BOTL) за 2015 г., съобщиха от организацията. Победителите бяха обявени по време на конференцията Wall Street Tech Innovation Conference на 2 юни в Ню Йорк, САЩ. Освен Luxoft, носители на отличието са AltexSoft и Wipro Limited.

Luxoft e сред трите фирми носителки на приза Best Outsourcing Thought LeadershipLuxoft е отличен за най-иновативен подход в работата си като оператор в сектора на изнесените услуги (Real World Use Case – Innovation), заради разработването на усъвършенствана рамка за визуализация на данни (ADV) за банковата, застрахователната и финансовата индустрия.

„Horizon - нашата система за визуализация на данни – е чудесен пример за това как комбинираме експертния си поглед върху бизнес процесите в дадена индустрия с техническите умения за създаване на мощно и бързо приложимо от клиентите ни HTML-5 решение, базирано на Java. Това решение съчетава нашите знания и опит в Big Data, User Experience (UX) и мобилните приложения. Усъвършенстваме постоянно Horizon според нормативните изисквания и с отчитане на рисковете от нов тип пред компаниите. Разработването на подобен продукт е невъзможно без вложеното от екипа ни разбиране на регулаторните рамки, на изискванията за съответствие с тях, както и на управлението на риска. Именно в това е добавената стойност на услугите, предлагани от Luxoft в качеството му на доставчик от ново поколение”, коментиря Пиер Кастан, директор „Финансови услуги“ в Luxoft.

Наградата се връчва от Института по аутсорсинг – най-голямата независима професионална асоциация за аутсорсинг. Основан през 1993 г., Институтът по аутсорсинг обединява над 70 000 професионалисти от цял свят, като предоставя информация, провежда изследвания, предлага възможности за изграждане на професионални контакти и за персонализирани аутсорсинг решения за различни индустрии.

„Luxoft бе отличена за това, че предлага измерими ползи, иновативни решения, оптимизиращи разходите на клиентите си, като по този начин допринася за успеха им в предизвикателната среда на банкови, финансови, застрахователни услуги и фондови борси”, каза Франк Кейзъл, основател на Института по аутсорсинг и инициатор на конференцията Wall Street Tech Innovation.

Жури, съставено от 8 реномирани експерти по аутсорсинг в компании-възложители от списъка Fortune 1000 наградиха Luxoft за идейното лидерство в разработки, основани на иновации, творчество и ефективност. Luxoft е победител в категорията „Иновации: успешна употреба в реалния свят”. Наградата бе връчена на 2 юни 2015 г. по време на конференцията Wall Street Tech Innovation в Ню Йорк.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X