Ит Лидери

Apple Watch с по-ниски продажби от очакваното

Computer World

Умният часовник на Apple не толкова търсен, колкото предвиждаха някои анализатори при пускането на продукта през сепември миналата година. По-ниското от очакваното търсене принуди KGI Securities да коригира прогнозата си за продажбите на устройството от 20-30 млн. бр. до 15 млн. бр. на световния пазар през 2015 г.

Анализаторската компания не обяснява защо според нея се наблюдава спад в търсенето на Apple Watch. От там обаче посочват, че едно от доказателствата на наличието на такава тенденция са съкратените срокове за доставка.

В доклада на компанията пръства още един интересен детайл – около 80 на сто от всички произвеждани умни часовници на Apple са с размер 42 мм – по-едрия вариант на устройството. Според анализаторите това по всяка вероятност означава, че купувачите на устройството са предимно мъже. За жените от производителя са предвидили вариант на устройстовото с размед 38 мм.

Apple Watch бе представен през септември миналата година и официално влезе в продажба през април 2015 г. Устройството предлага функции за гласово разпознаване, позволява провеждане на разговори и обмяна на тестови съобщения. Също така то разполага с датчик за измерване на пулса, жироскоп и акселерометър.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X