Ит Лидери

Световни интернет компании на MobCon 2015

Computer World

Лектори от Google, PayPal, Ebay, Sixt и Couchbase ще изнесат презентации на тазгодишното издание на конференцията за мобилни технологии и програмиране за мобилни устройства MobCon. Събитието ще се проведе на 5 април 2015 в Интер Експо Център в София.

Общо 20 са лекциите на събитието и ще провеждат в 4 паралелни потока. Сред темите, включващи последните новости в областта, са: нов потребителски интерфейс и библиотеки в Android; време на работа на Swift, съпоставено с Objective-C; надеждно съхранение на информация; обратно инженерство в Android; навлизане на виртуалната реалност в ежедневието; използване на Azure за разработване на мобилни приложения; разработване на приложения с HTML5 за Tizen; писане на приложения за умни дронове; различни видове тестване; UX в мобилните разплащания; интернет на нещата и др.

На конференцията ще се проведе състезание за най-добра идея за мобилно приложение MobDemo, в което всеки може да се запише предварително и да участва. Първите три места се определят от публиката по време на конференцията, като ще се гласува чрез мобилно приложение. Наградите за тримата победители са на стойност 20 хил. лв.

Дни по-рано, на 28 и 29 март, ще се проведе мобилен хакатон, по време на който отбори ще разработват прототипи на мобилни приложения, като трите най-добри предложения ще участват директно в състезанието MobDemo. Участието е безплатно и всеки с познания в програмирането, дизайна и маркетинга за мобилни устройства може да участва, обясняват организаторите.

Елемент от MobCon ще бъдат и специализираните работни семинари. Те ще се проведат на 4 април, ден преди основното събитие. На тях посетителите ще могат да научат как се пишат приложения за новия Apple Watch и умни дрони, какви са особености на дизайна на приложения за мобилни устройства и употребата уеб технологии в съвременния мобилен свят.

Билети за събитието могат да бъдат закупени от тук http://mobcon.bg/, като въвеждането код „Computerworld“ предоставя 20% отстъпка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X