Ит Лидери

Telerik с награда от БАИ за сделката с Progress

Computer World

Софтуерното дружество Telerik, което беше купено в края на миналата година от американската компания Progress Software Corporation, получи награда в категория „Инвестиция в сливане, придобиване“ на конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ), за сделката на стойност 262,5 млн. долара.

12 български фирми бяха отличени по време на церемонията.

„Българските политици си дават сметка, че инвеститорите и предприемачите са тези, които създават работни места, плащат данъци, поемат рискове и създават перспектива в регионите“, каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците в деветата церемония за връчването на наградите на БАИ „Инвеститор на годината“. Традиционно БАИ отличава компании, постигнали значими стъпки в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции.

Държавният глава връчи на „Девня цимент“ АД голямата награда на агенцията за 2014 година. Компанията е завършила проекта си за реконструкция и модернизация на инсталация за производство на клинкер и цимент. Проектът е на стойност 325 млн. лева, като при реализацията му са разкрити над 3000 работни места. Технологичната инсталация е със затворен цикъл, не произвежда отпадъци и е една от най-големите еднократни индустриални инвестиции в България за последните 25 години.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X