Ит Лидери

24% ръст на пазара на IP видеонаблюдението до 2019 г.

Computer World

24,2% e очакваният ръст на на пазара на IP-базираното видео наблюдение до 2019 г. По отношение само на хардуерните продукти, включващи камери за видеонаблюдение, записващи устройства и компютърна памет, кодиращи устройства и монитори, очакваното увеличение е 17,3%.

През 2012 г.хардуерният пазар е бил на стойност 9,49 млрд. долара. Тогава записващите устройства и сегментът за компютърна памет са 37% от общия пазар – най-големият дял в сегмента. На следващото място са камерите за видеонаблюдение (32%) като очакванията са да те загубят от дела си през следващите години заради нарастващото предпочитание за съхраняване на данни на облачни хранилища (VsaaS – видеонаблюдение като услуга). Това сочат данните на анализатора Transparency Market Research.

Според анализатора VSaaS е ценен инструмент управление и архивиране на кадрите чрез съхранение в облак, очакват специалистите. Системите за видео наблюдение могат да предотвратят или улеснят разследването на престъпления. Те са особено необходими в търговски центрове, паркове, банки, летища и други места за обществен транспорт и критичната инфраструктура.

До 2019 г. се очаква пазарът за видео наблюдение и VSaaS да достигне 42,82 млрд. долара, показва проучване на Transparency Market Research. Всяка година от 2013 г. насам годишният темп на растеж е 19,1%. Тенденцията ще се запази и за следващите 4 г.

Безопасността и сигурността в световен мащаб е двигател на лавиноообразното търсене на системи за сигурност и наблюдение, на което ще наблегнат и организаторите от Интер Експо Център (IEC) на 22-ото издание на Security Expo. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X