Ит Лидери

Жури избра номинираните в конкурса „Наградите на БАИТ 2014”

Владимир Владков

130 кандидатури от 92 личности, институции и компании бяха подадени за конкурса „Наградите на БАИТ 2014“ до крайния срок за регистрация (12 януари 2015 г.), като от тях с гласуване на журито са определени и номинациите в отделните категории (http://bait-awards.bg/pages/Nominated/)

Победителите в 12-те категории ще бъдат обявени на официална церемония на 5 февруари 2015 г., като инициативата се провежда за поредна година под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Четвърто издание на инициативата на БАИТ определя 12 отличени в категориите Образователна награда, Журналистическа награда (печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогъри), Студентска награда, Публична администрация (държавна и общинска), Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения, Развлекателен софтуер и Специална награда за значим принос.

„Тази година има два нови момента – добавя се нова категория за „Развлекателен софтуер”, заради бързото развитие на този пазарен сегмент и изключително успешното представяне на българските компании на световния пазар“, коментира Весела Калъчева, изп. директор на БАИТ

Вторият момент е, че конкурсът се провежда в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема. По-голямата част от наградите отличават и чрез това насърчават дигиталното предприемачество у нас, добавя Калъчева.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2014 г. се провеждат с подкрепата на Samsung, SAP Labs България, Microsoft, Lenovo, Innovent, Солитрон България и Кантек.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X