Ит Лидери

CES 2015: Автомобилната електроника – в центъра на вниманието

Computer World

На тазгодишното изложение за потребителска електроника CES в Лас-Вегас бяха демонстрирани самостоятелно паркиращи се автомобили, шлемове за велосипедисти, подаващи сигнали на водачите и информационно-развлекателни автомобилни системи на базата Apple CarPlay и Android Auto.

BMW самостоятелно паркиращ се на многоетажен паркинг електромобил – i3. За ориентация превозното средство използва лаерни датчици и електронна система за паркиране.

От Volvo са разработили велосипеден шлек, който автоматично се свързва с автомобилните компютри и предупреждаващ водачите за наличието на велосипедсит наблизо, дори ако той се намира в сляпа зона. В разработката са взели чуастие шведските компании POC (произовдител на шлемове) и Ericsson.

Южнокорейският производител Hyundai показа системата Display Audio, която ще се исталира в някои модели автомобили през 2016 г. Вместо собствени музикални и навигационни сиситеми, тя използва мултимедийните възможности на смартфоните, поддържайки платформите Apple CarPlay и Android Auto.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X