Ит Лидери

Нови телевизори, обновен Styler и FreeSync монитор от LG

Computer World

 Нови 4К телевизори, предлагащи 30-процентно увеличение в цветовата гама, ще представи LG Electronics на тазгодишното издание на изложението CES, провеждащо се в Лас Веас, САЩ, от 6-9 януари. Освен това компанията ще представи и подобрен освежител за дрехи, LG Styler, и първия (по нейни данни) монитор, поддържащ технологията FreeSync на AMD.

Според LG новите модели от ColorPrime са оборудвани с Wide Color LED или Quantum Dot технологии. Технологията на LG True Black Control пък усъвършенства контраста и създава по-тъмно и по-наситено черно. Нововъведение през 2015 г. е и функцията Natural Color, която намалява грешките при възпроизвеждане на цветовете, а Contrast Optimizer оптимизира контраста и яркостта.

Освен това пет модела от 4K ULTRA HD телевизорите на LG са оборудвани с многоканална ултра съраунд система, разработена в сътрудничество с експерта при аудио техниката Harman/Kardon. Според компанията специално проектираните насочени напред високоговорители са компактни, но ефективни.

При новите монитори на компанията фокусът ще бъде върху модела LG 34UM67 (предлагащ съотношение 21:9), поддържащ технология за адаптивна вертикална синхронизация. Тази функция ще е особено интересна при играене на игри, при които разминаването между вариращия брой кадри, подавани от видеокартата, и фиксираното опресняването на монитора водят до накъсване на картината поради изобразяване на фрагменти от няколко кадъра на екрана (т.нар. screen tearing). Технологията AMD FreeSync позволява синхронизиране опресняването на монитора с видеокартата, като по същество той изчаква следващия готов кадър.

На тазгодишното изложение LG ще представи и обновена версия на освежителя за дрехи Styler. Продуктът представлява шкаф за 4 облекла, който се грижи за тях, премахвайки миризми от пушек, храна и пот, без нужда от перилни препарати. Обновенията модел разполага с термопомпа, която предотвратява свиването или повреждането на дрехите по време на сушене и предлага интелигентни функции като умна диагностика, при която потребителя получава известия на смартфона си ако устройството има нужда от поддръжка и NFC, чрез която той могаже да зарежда в него програми за почистване и освежаване.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X