Ит Лидери

Arrow показа решения за сигурност на първо събитие в България

Computer World

Първо по рода си събитие в България, посветено на информационната сигурност организира българското поделение на ИТ дистрибутора Arrow ECS. На форума презентации изнесоха представители на Dell, F5, New Horizons и Check Point.

Arrow има амбицията да превърне мероприятието в ежегодно събитие, на което дистрибуторът да представя своето портфолио, обясни Рая Бучкова, мениджър продажби в Arrow ECS Bulgaria. Форумът засега се казва Arrow Day, тьй като представя различни теми от ИТ сферата. Подобно събитие, организирано в Словения от тамошния клон на дистрибутора, което вече се е превърнало в ежегодно, се казва Virtualization.

Публиката на първия Arrow Day бе съставена както от партньори, така и от клиенти, а представените решения бяха в унисон със стратегията Five Years Out, такива, каквито в обозримо бъдеще според доставчика ще помагат на компаниите да бъдат по-ефективни и продуктивни. “Стремим се да бъдем дистрибутор с добавена стойност и да предлагаме персонален подход към клиента”, сподели още Бучкова.


Arrow показа решения за сигурност на първо събитие в България

© Computer World, Computerworld.bg

Първата презентация на Arrow Day бе поверена на Андреас Ристл, мениджър партньорски канали за продажба в Dell за региона и по-точно на портфолиото на доставчика на тънки клиенти Wyse, който компанията придоби в края на 2012 г. По негови думи централизацията и използването на терминални устройства, вместо отделни компютри за всеки служител е подход, който рязко повишава нивото на сигурност на данните. У нас клиенти на Dell Wyse са известни кредитни институции.


Arrow показа решения за сигурност на първо събитие в България

© Computer World, Computerworld.bg

Якуб Сумпич, регионален мениджър за решенията за сигурност за центрове за данни на F5 Networks, представи компанията и обяви, че тя възнамерява да засили вниманието си върху българския пазар. Според липсата на особена активност в страната до момента е следствие на ограничения ресурс на представителството на организацията в Източна Европа. По думите на Сумпич, въпреки че у нас продуктите на доставчика, специализиращ в сферата на мрежовата оптимизация и сигурността засега не са особено известни, на практика всички телекоми в споменатия регион и всички големи банки на Стария континент използват продукти на F5. Важен клиент за фирмата е и социалната мрежа Facebook.


Arrow показа решения за сигурност на първо събитие в България

© Computer World, Computerworld.bg

През тази година Arrow подписа споразумение с New Horizons Computer Learning Centers за доставка на оторизирани IBM обучения. Николай Пенев, управител в New Horizons Bulgaria, обясни, че у нас компанията е доставила общо над 60 различни курса (някои повече от един път) за около 35 продукта на IBM от откриването на местното представителство на дружеството през 2008 г. По думите на Пенев за някои от темите няма достатъчно български инструктори и компанията “внася” лектори от чужбина. Обученията могат да се провеждат в учебните зали на организацията или на място при клиента.


Arrow показа решения за сигурност на първо събитие в България

© Computer World, Computerworld.bg

Последната лекция по време на първия Arrow Day бе на известния доставчик на решения за сигурност Check Point. По думите на Цезар Варлан, инженер по сигурността за България и Румъния в компанията, през 2013 г. (спрямо 2012-та) обемът на новия зловреден код в световен мащаб се е увеличил с впечатляващите 144%. Една трета от анкетираните от Check Point организации пък докладват, че са се сблъсквали с файл, инфектиран с т.нар. “unknown malware” – незасечен зловреден код, за който се разбира чак след като се проявят явни щети или се забележи някаква необичайна активност. Интересното в случая е, че 35% от тези файлове са PDF-и.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X