Ит Лидери

Телерик е придобита от американската Progress Software

Computer World

Създадената през 2002 г. в България софтуерна компания „Телерик“ АД (Telerik), която освен в София има офиси и звена в САЩ, Обединеното кралство, Индия, Германия, Дания, и Австралия, съобщи на 22 октомври, че е сключила окончателно споразумение с Progress Software Corporation за придобиването на фирмата-доставчик на ИТ инструменти и решения от американското софтуерно дружество, базирано в Бедфорд, САЩ.

Илюстрация: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.net

Илюстрация: Stuart Miles, FreeDigitalPhotos.netЗаедно, Progress и Telerik ще предоставят цялостна платформа в облака и локална (on-premise) платформа, която позволява разработването на приложения, задвижвани от данни за всеки вид устройство и облачна технология. Обединеното предложение на двете компании ще позволи на разработчиците да създават силно персонализиран потребителски интерфейс, мощни приложения, както и да поддържат свързаност с множество източници на данни, независимо от вида устройство или облачна технология, обясниха от Telerik.

Придобиването се очаква да бъде финализирано в началото на декември и подлежи на одобрение на всички регулатори и удовлетворяване на всички условия за приключване на сделката. След финализиране на придобиването, основателите на Telerik и представители на управленския екип на компанията ще се присъединят към Progress.

„Потребителското преживяване диктува избора на софтуер за разработка на приложения. Силата на Telerik е в това да помага на разработчиците да създават елегантен потребителски интерфейс за приложения в „облака“, както и за уеб и локални (on-premise) приложения, заяви Фил Пийд, изпълнителен директор на Progress - Създаването на приложения днес е сложен процес. Разработчиците също трябва да мислят за сигурността и скалируемостта на приложенията си, да боравят с огромен обем данни и да създадат приложения за много и различни устройства. Заедно, Progress и Telerik могат да разрешат тези притеснения и да помогнат на разработчиците да се фокусират изцяло върху създаването на софтуер.“

Повече от 4 милиона потребители и 47 хил. компании в над 175 държави разработват приложения върху платформата Progress OpenEdge, и с платформите за разработка на приложения Pacific и Modulus, Progress предоставя интегрирана платформа в „облака“, с която разработчиците бързо създават приложения за всеки „облак“ и за всяка локална (on-premise) инфраструктура.

За 12 години Telerik изгради общност от над 1,4 милиона разработчици. Компанията предоставя цялостен пакет с инструменти за потребителски интерфейс и управление на пълния процес на разработване на приложения, платформа, базирана в „облака“ и система за управление на уеб съдържание.

„Като част от Progress ние допълнително ще развием нашите корпоративни услуги и услуги в облака, и ще продължим да предефинираме съвременното разработване на приложения. Очакваме тази нова глава драстично да ускори растежа ни и да предостави повече и по-големи възможности за служителите, клиентите и партньорите на Telerik и Progress”, коментира Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор на Telerik.

„Продуктите и служителите на Telerik са чудесно допълнение към Progress. Успехът и растежът на Telerik, основно благодарение на онлайн бизнес стратегията на „самообслужване“ на клиентите, която успешно привлича милиони разработчици към интернет страницата на компанията, ще ускорят нашата цялостна стратегия за разрастване на Progress, добави Фил Пийд - С Telerik, Progress става дестинация номер 1 за най-голямата група разработчици в света, работещи с ABL, .NET, Java, JavaScript, Node.js и мобилни технологии, които да създават приложения с нашите и техните продукти, качени на нашата платформа, независимо къде се намират.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X