Ит Лидери

SoftServe откри официално развойния си център в София

Computer World

Александър Главчев

Украинската софтуерна компания SoftServe откри официално новия си развоен център в София. В него се очаква да работят 60 специалисти, като компанията смята да увеличава бройката им с по около 100 годишно. Крайната цел е в България SoftServe да разполага с екип от около 300 души.

На церемонията по откриването на центъра присъства главният изпълнителен директор на компанията Алан Харлан. По негови думи създаването на развойни звена извън територията на Украйна, и особено в ЕС, ще повиши спокойствието на някой нейни клиенти.

Също така в плановете на SoftServe влиза и създаването на ИТ академия в България, която ще помогне на разработчика да се сдобие с необходимата работна сила. Курсовете в нея ще бъдат на български език. Това вече е утвърден модел за компанята в Украйна, където голям процент от служителите са получили покана за работа в нея след завършване на академията.

SoftServe е създадена през 1993 г. в украинския град Лвов. В момента разполага няколко офиса в САЩ, както и представителства във Великобритания, Холандия, Германия и Русия. За нея работят над 3 хил. души, по-голямата част от които са програмисти в Украйна. Основната дейност на компанията е офшорната разработка на софтуер, като предлага и консултантски услуги.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X